OM

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

Τρίτη, 22 Απριλίου 2014

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ, οι Ειδωλολάτρες, και η «ψευδοφώτιση»
Αν Ένας Άνθρωπος έχει Απελευθερωθεί (και το τι σημαίνει αυτό, ποιες είναι οι ενδείξεις, ποια είναι τα «συμπτώματα», είναι μια άλλη υπόθεση…) τότε Βρίσκεται στον Χώρο της Ενότητας Όπου δεν υπάρχει «παρατηρητής», «εγώ», «διαλογιζόμενος», «αναζητητής», εξελισσόμενος»… τίποτα. Υπάρχει Μόνον Αντίληψη Ενότητας…
.
Όταν όμως ένας άνθρωπος (κι «εδώ» λειτουργούν οι περισσότεροι άνθρωποι) λειτουργεί στο «επίπεδο της δυαδικότητας, της σκέψης, του εγώ, τότε οποιαδήποτε δραστηριότητά του ανήκει σε αυτόν τον περιορισμένο χώρο της σκέψης του.
Όταν από αυτή την «θέση» μιλά για Θεό (Πραγματικότητα, οτιδήποτε), Πραγματοποίηση, Φώτιση, Πνευματική Εξέλιξη, Αυτοβελτίωση,  Συνειδητοποίηση του Ανώτερου Εαυτού, κλπ., κλπ, κλπ… όλα αυτά δεν είναι παρά «προβολές» της σκέψης του στον «φανταστικό χώρο» της σκέψης (που η ίδια η σκέψη «βεβαιώνει» ότι είναι αντικειμενικός χώρος- αλλά βεβαίως αυτό δεν είναι απόδειξη).
Για αυτό λέμε ότι «όσοι μιλούν για τον Θεό» είναι Ειδωλολάτρες! Γιατί; Επειδή νοιώθουν ήδη «διαχωρισμένοι» από τον Θεό και μιλούν στην πραγματικότητα για μια «ιδέα», μια «προβολή» της σκέψης τους στον «φανταστικό αντικειμενικό χώρο»… Όλα είναι σκέψη.
Όταν κάποιος προσπαθεί να εξελιχθεί πνευματικά, να διευρύνει την επίγνωσή του, να βελτιωθεί, να «φτάσει κάπου» (στην Φώτιση, στην Απελευθέρωση)… όλη αυτή η διαδικασία λειτουργεί στο επίπεδο της σκέψης, του χρόνου, της συνέχειας της μνήμης… δηλαδή στον «φανταστικό χώρο» της σκέψης.
.
Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ Αποκαλύπτεται όταν σταματήσουν όλες αυτές οι δραστηριότητες της σκέψης.
Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ Είναι ΑΥΤΟ που Εμφανίζεται όταν σταματήσουν οι ψευδαισθητικές δραστηριότητες, οι ψευδαισθήσεις (ενός Θεού εκεί, «έξω, διαχωρισμένου από εμάς, μιας πνευματικής εξέλιξης μέσα στον χρόνο, κλπ…).
Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ Είναι το «Αποτέλεσμα» του Αληθινού Περάσματος Πέραν όλων των διαδικασιών (της σκέψης).
Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ Δεν Μπορεί Ποτέ να Είναι ένα «αντικείμενο» απέναντί μας – «αυτό» είναι μόνον μια «ιδέα», ένα «είδωλο», μια «προβολή» της σκέψης.
Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ Βρίσκεται «Πίσω» μας και λίγοι τον «Ανακαλύπτουν», οι περισσότεροι δεν τον «βλέπουν».
.
Έτσι όσοι μιλούν για τον Θεό, σαν να είναι κάτι «ξεχωριστό» από αυτούς, δηλώνουν ήδη από αυτό το γεγονός (της τοποθέτησής τους) και μόνο, ότι είναι «διαχωρισμένοι» από τον Θεό κι ότι αυτό για το «οποίο» μιλάνε είναι μόνον ένα «είδωλο» της σκέψης τους…
Κι όσοι λένε ότι μέσω προσπάθειας, διαλογισμού, προσευχής, πνευματικής εξέλιξης, μπορούν να «φτάσουν», ή να οδηγήσουν άλλους, στον Θεό, απλά κάνουν ένα φανταστικό ταξίδι στον «φανταστικό χώρο» της σκέψης. Δεν πάνε πουθενά – δεν βγαίνουν έξω από τον χώρο της σκέψης.
Η Αληθινή Πνευματική Έξοδος Γίνεται «Κάθετα», όχι «Οριζόντια»… Γίνεται δηλαδή με την «μετατόπιση» σε «άλλο υπαρξιακό επίπεδο», όχι με την «επέκταση» στο ίδιο επίπεδο της σκέψης όπου βρισκόμαστε.
Η Αληθινή Κατανόηση δεν έχει σχέση με εμπειρίες, με γνώσεις, με δραστηριότητες.
Η Αληθινή Απελευθέρωση Είναι Έξοδος από το Πεδίου του Κόσμου… δεν είναι κατάκτηση του χώρου της σκέψης.
.
 Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ Προχωρά Πέραν της επιφανειακής αναζήτησης (στον χώρο της σκέψης), πέραν της επιφανειακής πραγματοποίησης, πέραν της επιφανειακής φώτισης… Εγκαταλείπει όλες τις δραστηριότητες της σκέψης.
Στην ΑΛΗΘΙΝΗ ΦΩΤΙΣΗ δεν υπάρχει «φωτισμένος».
Στην ΑΛΗΘΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ δεν υπάρχει «παρατηρητής» που να έχει πραγματώσει κάτι.
Στον Χώρο της Αλήθειας Υπάρχει Μόνον Ενότητα, Ενοποίηση του Υπαρξιακού Χώρου, της Εμπειρίας, της Ζωής… δεν υπάρχει κανένας «διαχωρισμός».

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Απευθυνόμαστε σε αυτούς που είναι γνήσιοι και πολιτισμένοι άνθρωποι. Προσέχετε τι διαβάζετε και πως διαβάζετε. Τα άρθρα που διαβάζετε πρέπει να είναι ενυπόγραφα. Πρέπει ο συντάκτης του κειμένου όχι μόνο να υπογράφει όσα λέει αλλά επίσης να μπορεί να τα υποστηρίξει. Μην διαβάζετε ανθρώπους που απλά ανεβάζουν κάτι στο Δίκτυο, κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία. Μην διαβάζετε ανθρώπους που δημοσιεύουν κλεμμένα κείμενα για να εντυπωσιάσουν επειδή είναι ανίκανοι να δημοσιεύσουν μια πρωτότυπη εργασία. Σε κάθε περίπτωση ένα γνήσιο άρθρο πρέπει να είναι ενυπόγραφο

Προσέχετε όταν διαβάζετε. Όταν διαβάζετε κάτι αναρωτηθείτε απλά κάποια βασικά, κάποια στοιχειώδη, πράγματα:

1. Ποιος μιλά; Από ποια θέση μιλά; Έχει φυσική εμπειρία αυτών που λέει;

2. Τι ηθικές προϋποθέσεις και τι ηθικές προθέσεις έχει; Τι επιδιώκει;

3. Μοιράζεται από την εμπειρία του; Ή εξαργυρώνει τα υπάρχοντά του, τις γνώσεις του, τις πληροφορίες του, οτιδήποτε, για εξουσία, επιβολή στους άλλους, οικονομικά οφέλη;

4. Διαβάζετε μονάχα ό,τι μοιράζεται από το περίσσευμα της καρδιάς, διακρίνοντας την ουσία του, την ηθική ποιότητά του, το όφελος και την χρησιμότητά του. Δεχθείτε το δώρο ακόμα κι αν δεν το έχετε ανάγκη.

5. Μην διαβάζετε ποτέ αυτά που εξαργυρώνουν οι άλλοι. Τους λείπει η βασική ουσία. Τους λείπει η ηθική ποιότητα. Είναι άδειες πληροφορίες, αποδυναμωμένες από την ζωντάνια της αληθινής επικοινωνίας. Και τελικά σας δηλητηριάζουν ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνετε.

6. Η Αλήθεια, η Ηθική, η Ορθή κρίση κι η Πρακτική χρησιμότητα πρέπει να είναι το μέτρο της διάκρισης των πραγμάτων. Προσέχετε από που πίνετε. Προσέχετε τι τρώτε. Ο ανθρώπινος πολιτισμός είναι ηθικά άρρωστος και οι άνθρωποι, συχνά, σας καθοδηγούν σε λανθασμένες κατευθύνσεις.

7. Η Αλήθεια Είναι Ολοφάνερη. Τελείως Απλή μέσα στην Φυσικότητά της. Ανοιχτή. Ελεύθερη και τελείως δωρεάν. Ό,τι δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά είναι κατασκευασμένη αλήθεια, ψέμα των ανθρώπων. Προσέχετε πως βαδίζετε. Προσέχετε που κατευθύνεστε.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΝΤΑΡΜΑ

ΝΤΑΡΜΑ
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~