ΚΥΡΙΟ ΑΡΘΡΟ

Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου 2014

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗΠριν πολύ καιρό συζητούσαμε με ένα καλό φίλο, για την Φώτιση, την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΦΩΤΙΣΗ, την «Φώτιση» όπως την αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι, μέσα από την διαίσθηση, την σκέψη, ή την παράδοση.
Αν και ξεκαθαρίσαμε ότι αυτό που ονομάζουν οι άνθρωποι Φώτιση είναι στην πραγματικότητα ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ από την «άγνοια», τέλειωμα της «άγνοιας», και των δραστηριοτήτων που παραποιούν την Πραγματικότητα – όπως η σκέψη – κι ότι σε Αυτή την Κατάσταση Υπάρχει Μόνον «Αντίληψη Χωρίς παρατηρητή», Αντίληψη Ενότητας όπου δεν υπάρχουν διαχωρισμοί, όπου δεν υπάρχει «απόσταση» ανάμεσα σε «κάποιον» που αντιλαμβάνεται και «αυτό» που αντιλαμβάνεται… και δεν υπάρχει κάποιο εγώ να έχει εμπειρία της Φώτισης… παρόλα αυτά  με ρώτησε…
«Τέλος πάντων, έχει πραγματοποιηθεί σε «σένα» Αυτή η Αντίληψη; Υπάρχει Πραγματική Φώτιση; Απελευθέρωση από την άγνοια, Καθαρό Όραμα του Κόσμου, χωρίς διαχωρισμούς, «απόσταση» από τα πράγματα;»…
Αν και δεν υπήρχαν πια ερωτήματα, μήτε αναζήτηση κάποιας απάντησης, «θυμάμαι» που του απάντησα πολύ καθαρά, πολύ ήρεμα και με απόλυτη ειλικρίνεια…
«Όχι! Όχι!... έχω ακόμα την έγνοια των ανθρώπων… δεν ξέρω αν είναι αγάπη ή κάποιο είδος εγωισμού ακόμα… αλλά συμβαίνει»…
.
Αν ξανασυναντιόμασταν με αυτόν τον φίλο σήμερα, κι αν μου έκανε πάλι την ίδια ερώτηση, θα «απαντούσα» τελείως διαφορετικά.
«Ο Κόσμος Πορεύεται τον Δρόμο του, απλά Πορεύεται τον Δρόμο του, δεν υπάρχουν ούτε ευκολίες, ούτε δυσκολίες – αυτά είναι αντιλήψεις των ανθρώπων.
Όποιος Θέλει να Βρει την Αλήθεια (να Απελευθερωθεί από την άγνοια, να δει τον κόσμο όπως είναι… κι όχι μέσα από την σκέψη που παραποιεί… κι οδηγεί σε ψευδαισθήσεις), το Κάνει.
Όποιος Θέλει να παρασύρεται από το τραγούδι των ψευδαισθήσεων και να «αποκοιμίζεται» σε αυτές, το Κάνει.
Το Ξύπνημα στην Πραγματικότητα δεν είναι θέμα, ούτε προϋποθέσεων, ούτε χρόνου, ούτε προσπάθειας ή διαδικασίας, αλλά μόνον Απόφασης, να το Κάνουμε… το Κάνουμε».
Αυτός που δεν Αντιλαμβάνεται την ΖΩΗ ΠΟΥ ΡΕΕΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ και νομίζει ότι η Ζωή έχει σκοπούς, ευκολίες, δυσκολίες, «εξέλιξη», πρόοδο, σωτηρία… απλά τα «φαντάζεται».
Αυτός που νομίζει ότι ο κόσμος (οι άνθρωποι) χρειάζεται βοήθεια για να σωθεί, ότι μπορεί να βοηθήσει τον κόσμο, ότι μπορεί να γίνει σωτήρας… «ξεγελά» τον εαυτό του.
«Αφήστε τον Κόσμο Ήσυχο, αφήστε τους ανθρώπους ήσυχους, χωρίς να ταράζετε την ζωή τους… Ήσυχα, Ειρηνικά, Όλα Πορεύονται προς την Εκπλήρωσή τους».
.
Όταν Κάποιος ΞΥΠΝΑ και Βλέπει την Πραγματικότητα, Αυτό που Συμβαίνει, (και «πως» η «άγνοια» παρεμβαίνει, και «πως» η σκέψη παραποιεί «αυτό που συμβαίνει»… κι όλη την «σύγχυση»…), επειδή έχει νωπές τις μνήμες από την κατάσταση (της «άγνοιας») που βρισκόταν, θέλει να «μιλήσει», να πει στους ανθρώπους που «ζουν στο όνειρο», να βγουν από την ψευδαίσθηση… Κι ίσως είναι ειλικρινής στις «προθέσεις» του και στις «πράξεις» του…
Καθώς όμως Σταθεροποιείται σε Αυτή την Κατάσταση (που είναι Ρέουσα Πραγματικότητα και Ζωή και Δράση κι όχι απλά μια «αίσθηση»), που είναι πέραν της σκέψης, της δόμησης ενός εγώ (της αντίληψης μιας «οντότητας»), πέραν των ψευδαισθήσεων, Κατανοεί ότι αυτό – το «να θέλεις να μιλήσεις για την Αλήθεια, να βοηθήσεις τους άλλους», από αγάπη, ή οτιδήποτε – είναι Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ.
.
Το Να ΖΕΙΣ, ΞΥΠΝΙΟΣ, Απελευθερωμένος από τις ψευδαισθήσεις, είναι Αρκετό. Αυτό και μόνο μπορεί να λειτουργήσει σαν παράδειγμα σε όποιον θέλει να «βοηθηθεί» και να το πραγματοποιήσει, μέσα του, μόνος του… γιατί μόνον όταν εμείς οι  ίδιοι έχουμε εμπειρία, βοηθιόμαστε πραγματικά, βρίσκουμε τον δρόμο μας, την έξοδο από τις ψευδαισθήσεις.
Δεν χρειάζεται να βγούμε στους δρόμους, να σηκώσουμε σημαίες, να φτιάξουμε οργανώσεις, σωματεία, οργανωμένες ομάδες, οτιδήποτε…
Αν θέλουν οι άνθρωποι να βρουν την Αλήθεια, μπορούν να το κάνουν, ακόμα και χωρίς την «βοήθεια» κανενός, μέσα τους, μόνοι τους…
Αν δεν θέλουν να βρουν την Αλήθεια, θα τραβήξουν τον δρόμο τους, θα χαράξουν το δικό τους μονοπάτι στην χώρα των ψευδαισθήσεων, μέχρι να βγουν στο «Ξέφωτο», μέχρι να βρουν Διέξοδο στην Πραγματικότητα…
.
Κι αυτό που λέμε δεν είναι ούτε αδιαφορία για τον πόνο των ανθρώπων, ούτε απομόνωση από τα προβλήματα…
Απλά ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙΣ ό,τι έρχεται,
ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΑΣ ό,τι φεύγει.
Η ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ.

«Ο Κόσμος Πορεύεται τον Δρόμο του, απλά Πορεύεται τον Δρόμο του, δεν υπάρχουν ούτε ευκολίες, ούτε δυσκολίες – αυτά είναι αντιλήψεις των ανθρώπων.
Όποιος Θέλει να Βρει την Αλήθεια (να Απελευθερωθεί από την άγνοια, να δει τον κόσμο όπως είναι… κι όχι μέσα από την σκέψη που παραποιεί… κι οδηγεί σε ψευδαισθήσεις), το Κάνει.
Όποιος Θέλει να παρασύρεται από το τραγούδι των ψευδαισθήσεων και να «αποκοιμίζεται» σε αυτές, το Κάνει.
Το Ξύπνημα στην Πραγματικότητα δεν είναι θέμα, ούτε προϋποθέσεων, ούτε χρόνου, ούτε προσπάθειας ή διαδικασίας, αλλά μόνον Απόφασης, να το Κάνουμε… το Κάνουμε».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ

FACEBOOK

Email us >>> wholemind@gmail.com

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

TRANSLATE

COPYRIGHT

Copyright © fftsoe 2010-2017.All Rights Reserved
Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Το σύνολο του περιεχομένου του Δικτυακού μας τόπου, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, των κειμένων, ειδήσεων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδιαγραμμάτων, απεικονίσεων, παρεχόμενων υπηρεσιών και γενικά κάθε είδους αρχείων, αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας (copyright) και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας, με εξαίρεση τα ρητώς αναγνωρισμένα δικαιώματα τρίτων.
Συνεπώς, απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, «λήψη» (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά η περιληπτικά χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του Ιδρύματος. Γίνεται γνωστό ότι σε περίπτωση κατά την οποία το Ίδρυμα συναινέσει, ο αιτών υποχρεούται για την ρητή παραπομπή μέσω συνδέσμων (hyperlinks) στο σχετικό περιεχόμενο του Δικτυακού τόπου του Ιδρύματος. Η υποχρέωση αυτή του αιτούντος υφίσταται ακόμα και αν δεν αναγραφεί ρητά στην έγγραφη συναίνεση του Ιδρύματος.
Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η μεμονωμένη αποθήκευση και αντιγραφή τμημάτων του περιεχομένου σε απλό προσωπικό υπολογιστή για αυστηρά προσωπική χρήση (ιδιωτική μελέτη ή έρευνα, εκπαιδευτικούς σκοπούς), χωρίς πρόθεση εμπορικής ή άλλης εκμετάλλευσης και πάντα υπό την προϋπόθεση της αναγραφής της πηγής προέλευσής του, χωρίς αυτό να σημαίνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο παραχώρηση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.
Επίσης, επιτρέπεται η αναδημοσίευση υλικού για λόγους προβολής των γεγονότων και δραστηριοτήτων του Ιδρύματος, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρεται η πηγή και δεν θα θίγονται δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, δεν θα τροποποιούνται, αλλοιώνονται ή διαγράφονται εμπορικά σήματα.
Ό,τι άλλο περιλαμβάνεται στις ηλεκτρονικές σελίδες του Δικτυακού μας τόπου και αποτελεί κατοχυρωμένα σήματα και προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων ανάγεται στη δική τους σφαίρα ευθύνης και ουδόλως έχει να κάνει με τον Δικτυακό τόπο του Ιδρύματος.