__________________________________________________________________

__________________________________________________________________
***

Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

Το Φως της Κατανόησης
Να Βλέπεις, να Αντιλαμβάνεσαι την Πραγματικότητα Όπως Είναι (Όπως Συμβαίνει), όχι όπως την κατασκευάζει η σκέψη, η μνήμη, ο χρόνος, είναι σαν να βλέπεις τον Κόσμο φωτισμένο με ένα άλλο φως. Τα «πράγματα» είναι υπαρκτά, ζωντανά, καινούργια, και συνεχώς αλλάζουν, σαν την φλόγα του κεριού, Αυτή είναι η ομορφιά τους. 

Το Φως της Άμεσης Αντίληψης, της Γνώσης, Χωρίς σκέψη, αποκαλύπτει ένα Κόσμο Τελείως Διαφορετικό από αυτόν που γνωρίζουν συνήθως οι άνθρωποι, τον κόσμο της σκέψης τους. Είναι ο Κόσμος ο Αληθινός, της Αιώνιας Στιγμής που Ρέει, που δεν έχει τέλος, και συνεχώς αλλάζουν όλα τα φαινόμενα Μέσα Της, όλα έξω από τον κοσμικό χρόνο, την κοσμική εξέλιξη (που είναι κατασκευή της σκέψης).Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί συμβαίνει έτσι; Επειδή Γίνεται Συνεχώς Αντιληπτή η Ενότητα, Μέσα της Αναπτύσσονται και Ολοκληρώνονται και Χάνονται Όλα. Έτσι Ενώ η Ενότητα Παραμένει Πάντα Ταυτόχρονα όλα Φύονται Αναπτύσσονται και «Χάνονται» πάλι στην Ενότητα, Τελείως Φυσικά, Ανεμπόδιστα, και χωρίς τίποτα «καινούργιο» (διαφορετικό από την Ενότητα) να «εμφανισθεί» και τίποτα (διαφορετικό από την Ενότητα) να «χαθεί»…

 Ο Αληθινός Κόσμος Ρέει (Μέσα στην Αιωνιότητα), ενώ ο κόσμος της σκέψης είναι «ακίνητος» κι απλά αλλάζουν οι «συσχετισμοί» ανάμεσα στα πράγματα που «περιέχει». Είναι τελείως διαφορετικό… Αυτός που Βλέπει την Ενότητα Βλέπει την Πραγματικότητα Ζωντανή, Δραστήρια, κι Όλα να Ανθίζουν και να Χάνονται Μέσα Της. Αυτός που βλέπει με την σκέψη, βλέπει μόνο «ξεχωριστά» πράγματα να γεννιούνται στο τίποτα και να χάνονται στο τίποτα.

Το να Ζεις Μέσα στο Φως είναι Ευλογία. Κι  αυτή η Δυνατότητα είναι μέσα στην Φύση του Ανθρώπου. Αρκεί να Ανοίξει τα Μάτια του (την Αληθινή Όραση) στο Τώρα, Εδώ, σε Αυτό που Συμβαίνει πραγματικά. Η Αλήθεια (η Δυνατότητα να Δούμε την Αλήθεια) είναι Μέσα μας. Και για να την Δούμε πρέπει να δούμε με τρόπο διαφορετικό (από αυτόν που βλέπουμε συνήθως, που βλέπαμε μέχρι τώρα), να σταματήσουμε να λειτουργούμε σαν αυτόματα μέσω της συσσωρευμένης γνώσης (που στο μεγαλύτερο μέρος της είναι ψεύτικη), να ξεφύγουμε από το αυτόματο «αυτό το γνωρίζω» και να επικαλούμαστε για αυτό την μνήμη,  και να Βλέπουμε το αληθινό, το «ζωντανό» που υπάρχει απέναντί μας.

Κάθε Στιγμή είναι μια Νέα Στιγμή. Κάθε Στιγμή πρέπει να Βλέπουμε. Κάθε Στιγμή πρέπει να Ζούμε την Ζωή σαν Αυτό που Συμβαίνει αυτή την Στιγμή. Τότε μόνο η Ζωή Είναι Αληθινή και δεν μυρίζει μούχλα από παρελθόν και μνήμες… Η Αλήθεια είναι Κάτι που Ζούμε, ένας διαφορετικός τρόπος αντίληψης και συμπεριφοράς, κι αυτό κάνουν οι Αληθινοί Ζωντανοί άνθρωποι. Η Αλήθεια δεν είναι διανοητική γνώση, κάτι που πρέπει να μάθουμε, να αφομοιώσουμε και να «πειθαρχήσουμε» σε αυτό... αυτό το κάνουν οι «πίθηκοι».


ΕΠΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

...

ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

Copyright © fftsoe 2010-2017.All Rights Reserved

123

Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Το σύνολο του περιεχομένου του Δικτυακού μας τόπου, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, των κειμένων, ειδήσεων, γραφικών, φωτογραφιών, σχεδιαγραμμάτων, απεικονίσεων, παρεχόμενων υπηρεσιών και γενικά κάθε είδους αρχείων, αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας (copyright) και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας, με εξαίρεση τα ρητώς αναγνωρισμένα δικαιώματα τρίτων.
Συνεπώς, απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, «λήψη» (download), μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά η περιληπτικά χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του Ιδρύματος. Γίνεται γνωστό ότι σε περίπτωση κατά την οποία το Ίδρυμα συναινέσει, ο αιτών υποχρεούται για την ρητή παραπομπή μέσω συνδέσμων (hyperlinks) στο σχετικό περιεχόμενο του Δικτυακού τόπου του Ιδρύματος. Η υποχρέωση αυτή του αιτούντος υφίσταται ακόμα και αν δεν αναγραφεί ρητά στην έγγραφη συναίνεση του Ιδρύματος.
Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η μεμονωμένη αποθήκευση και αντιγραφή τμημάτων του περιεχομένου σε απλό προσωπικό υπολογιστή για αυστηρά προσωπική χρήση (ιδιωτική μελέτη ή έρευνα, εκπαιδευτικούς σκοπούς), χωρίς πρόθεση εμπορικής ή άλλης εκμετάλλευσης και πάντα υπό την προϋπόθεση της αναγραφής της πηγής προέλευσής του, χωρίς αυτό να σημαίνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο παραχώρηση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας.
Επίσης, επιτρέπεται η αναδημοσίευση υλικού για λόγους προβολής των γεγονότων και δραστηριοτήτων του Ιδρύματος, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρεται η πηγή και δεν θα θίγονται δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, δεν θα τροποποιούνται, αλλοιώνονται ή διαγράφονται εμπορικά σήματα.
Ό,τι άλλο περιλαμβάνεται στις ηλεκτρονικές σελίδες του Δικτυακού μας τόπου και αποτελεί κατοχυρωμένα σήματα και προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων ανάγεται στη δική τους σφαίρα ευθύνης και ουδόλως έχει να κάνει με τον Δικτυακό τόπο του Ιδρύματος.

SEARCH TERMS

TRANSLATE

FACEBOOK
 
((( f )))