OM

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015

46. Αφύπνιση στην Πραγματικότητα

By Still


Όταν Κάποιος Αφυπνίζεται στην Πραγματικότητα, ξεπερνώντας όλες τις ψευδαισθήσεις, εξωτερικές κι εσωτερικές, απελευθερώνεται από όλους τους περιορισμούς, σε μια Αίσθηση Παρουσίας που Υπάρχει από Μόνη της, που Διαρκεί γιατί δεν εξαρτάται από τίποτα, από κανένα «περιεχόμενο αντίληψης», και που Αποδέχεται τα πάντα, την Ανυπαρξία και την Ύπαρξη, την Ουσία και τα Φαινόμενα, Παραμένοντας Αιώνια Ίδια Μέσα στον Εαυτό της, ανεξάρτητα από την επιφανειακή δραστηριότητα. Μια Τέτοια Συνείδηση που είναι Ανοιχτή Συνείδηση Χωρίς Όρους, Χωρίς Ιδιότητες (κι όχι συνείδηση περιορισμένη και παγιδευμένη μέσα στην άγνοια που δημιουργεί τον διαχωρισμό εγώ-κόσμος), Υπάρχει Συνεχώς σε Άμεση Επαφή με την πραγματικότητα, με αυτό που συμβαίνει, είτε αυτό αναφέρεται στην Αιώνια Αναλλοίωτη Ουσία είτε στα επιφανειακά φαινόμενα. Μια Τέτοια Συνείδηση που ζει την Αληθινή Ζωή δεν χρειάζεται ούτε θεωρίες της πραγματικότητας, ούτε διδασκαλίες, ούτε επιδιώξεις, ούτε πραγματοποιήσεις, ούτε πρακτικές, ούτε διαλογισμό, γιόγκα, ή προσευχή, ούτε βιβλία και πληροφορίες, ούτε καν τον ανθρώπινο πολιτισμό με όλες τις γνώσεις του κι όλα τα προϊόντα του.

Όταν Κάποιος Αφυπνίζεται στην Πραγματικότητα Κατανοεί ότι η Φύση-Ουσία-Συνείδηση Είναι Εξαρχής Αγνή κι Ανόθευτη, Ελεύθερη κι Απεριόριστη, Κυρίαρχη της Πραγματικότητας. Η Δραστηριότητα της Ουσίας που φέρνει συσκότιση στην Συνείδηση είναι μονάχα ένα αντιληπτικό φαινόμενο, νοητικής υφής, κι όχι μια ξεχωριστή αντικειμενική πραγματικότητα. Είναι η Επέκταση της Συνείδησης στον Δημιουργικό Χώρο της Φαντασίας. Ένα Όνειρο κι ένα Παιχνίδι ταυτόχρονα. Μονάχα για τα όντα που παγιδεύονται μέσα στην ψευδαίσθηση φαντάζει τραγωδία η ζωή.

Όταν Κάποιος Αφυπνίζεται στην Πραγματικότητα είναι Ελεύθερος από όλα, από την ύπαρξη στους κόσμους, από την ζωή στη γη, από όλα. Όταν είσαι Ελεύθερος, όταν δεν είσαι δεμένος με κάτι δεν έχει νόημα η «απώλεια». Έτσι οι Αφυπνισμένοι διασχίζουν την ζωή χωρίς φόβο. Σήμερα είναι Εδώ, αύριο Αλλού. Αλλά όλες οι «διαμονές» είναι ψεύτικες και προσωρινές.

Όταν Κάποιος Αφυπνίζεται στην Πραγματικότητα βρίσκεται σε Ειρήνη με Όλα και τίποτα δεν τον ταράζει. Είναι ο Τρόπος που Βλέπει τα πράγματα που φέρνει την Ειρήνη, όχι τα φαινόμενα που τραβάνε κανονικά τον δρόμο τους.

Όταν Κάποιος Αφυπνίζεται στην Πραγματικότητα Βιώνει την Ενότητα της Ουσίας Μέσα στην Οποία εκδηλώνονται όλα τα φαινόμενα. Ολόκληρη η Δημιουργία, όλοι οι κόσμοι, οι εσωτερικοί κόσμοι κι ο κόσμος της υλικής πραγματικότητας, είναι Δραστηριότητες της Ουσίας, αντιληπτικά φαινόμενα. Ακόμα κι ο κόσμος της ύλης είναι νοητικής υφής, ενέργεια που δημιουργεί την ψευδαίσθηση της «ετερότητας». Κι όλοι οι κόσμοι είναι πραγματικοί σαν δραστηριότητες, σαν φαινόμενα, αλλά στερούνται δική τους αντικειμενικής ύπαρξης. Υπάρχουν μόνο σαν «παραστάσεις» της Συνείδησης.

Όταν Κάποιος Αφυπνίζεται στην Πραγματικότητα Ζει Αληθινά, στον Μόνο Πραγματικό Χρόνο, στο Αιώνιο Παρόν που Ρέει χωρίς να εξαντλείται, σε μια Αιώνια Παρουσία που δεν Αλλοιώνεται, πέρα από τα φαινόμενα, τις «λάμψεις» της Ουσίας, που αλλάζουν συνεχώς. Το ταξίδι στα φτερά του ονείρου δεν σε πάει ποτέ πέρα από το όνειρο. Και πάντα τα ταξίδια έχουν ένα τέλος. Η Αιωνιότητα είναι η Μόνη Σταθερή Πραγματικότητα που Στηρίζει τα πάντα, που στηρίζει ακόμα και το όνειρο.

Όταν Κάποιος Αφυπνίζεται στην Πραγματικότητα Κατανοεί ότι η Φύση τα Αγκαλιάζει Όλα Μέσα στην Αιωνιότητα, η Ουσία Στηρίζει τα Πάντα και η Ζωή έχει μόνο ένα Δρόμο, τον Δρόμο της Αλήθειας. Η Αλήθεια Είναι Εδώ, μπροστά μας, δεν χρειάζεται να ψάξουμε, δεν χρειάζεται να κοπιάσουμε, δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι. Απλά να Δούμε, να Αποδεχτούμε, να Εγκαταλείψουμε τις ψευδαισθήσεις μας.

‘Όταν Κάποιος Αφυπνίζεται στην Πραγματικότητα Βλέπει, Διαπιστώνει, Κατανοεί, ότι η Μόνη Πύλη προς την Αλήθεια είναι Εδώ, Τώρα. Το Αιώνιο Παρόν που Ανανεώνεται Κάθε Στιγμή είναι η Έξοδος από τον κόσμο των ψευδαισθήσεων, στον Αληθινό Κόσμο της Ουσίας, στην Κατανόηση κι Αποδοχή των Φαινομένων, στην Ελευθερία, στην Αιωνιότητα. Ο γραμμικός χρόνος που δημιουργεί η σκέψη είναι μια ψευδαίσθηση για αυτό φαίνεται ατελείωτος. Στον κόσμο των φαινομένων όλα τελειώνουν, όλα αλλάζουν, χάνονται ή ξαναγεννιούνται, αλλά τίποτα δεν μένει σταθερό.

Όταν Κάποιος Αφυπνίζεται στην Πραγματικότητα Κατανοεί ότι δεν υπάρχουν πραγματικά εμπόδια προς την Ελευθερία. Είναι η εμμονή των όντων στις ψευδαισθήσεις τους που τα κρατά δέσμια μέσα στους κόσμους των ψευδαισθήσεων και της διαρκούς μετενσωμάτωσης.

Όταν Κάποιος Αφυπνίζεται στην Πραγματικότητα επειδή Στηρίζεται Μόνο στην Αιώνια Παρουσία, που είναι ανεξάρτητη από όλα τα φαινόμενα, όπου κι αν είναι βρίσκεται Σπίτι του. Όταν πεινάει τρώει, όταν διψάει πίνει νερό κι όταν νυστάζει κοιμάται, όπου κι αν είναι. Έτσι η ζωή του είναι εξαιρετικά απλή, ήρεμη κι ευτυχισμένη. Η ζωή δεν έχει άλλο προορισμό από την συνέχισή της, εδώ, ή αλλού. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνουμε.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Απευθυνόμαστε σε αυτούς που είναι γνήσιοι και πολιτισμένοι άνθρωποι. Προσέχετε τι διαβάζετε και πως διαβάζετε. Τα άρθρα που διαβάζετε πρέπει να είναι ενυπόγραφα. Πρέπει ο συντάκτης του κειμένου όχι μόνο να υπογράφει όσα λέει αλλά επίσης να μπορεί να τα υποστηρίξει. Μην διαβάζετε ανθρώπους που απλά ανεβάζουν κάτι στο Δίκτυο, κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία. Μην διαβάζετε ανθρώπους που δημοσιεύουν κλεμμένα κείμενα για να εντυπωσιάσουν επειδή είναι ανίκανοι να δημοσιεύσουν μια πρωτότυπη εργασία. Σε κάθε περίπτωση ένα γνήσιο άρθρο πρέπει να είναι ενυπόγραφο

Προσέχετε όταν διαβάζετε. Όταν διαβάζετε κάτι αναρωτηθείτε απλά κάποια βασικά, κάποια στοιχειώδη, πράγματα:

1. Ποιος μιλά; Από ποια θέση μιλά; Έχει φυσική εμπειρία αυτών που λέει;

2. Τι ηθικές προϋποθέσεις και τι ηθικές προθέσεις έχει; Τι επιδιώκει;

3. Μοιράζεται από την εμπειρία του; Ή εξαργυρώνει τα υπάρχοντά του, τις γνώσεις του, τις πληροφορίες του, οτιδήποτε, για εξουσία, επιβολή στους άλλους, οικονομικά οφέλη;

4. Διαβάζετε μονάχα ό,τι μοιράζεται από το περίσσευμα της καρδιάς, διακρίνοντας την ουσία του, την ηθική ποιότητά του, το όφελος και την χρησιμότητά του. Δεχθείτε το δώρο ακόμα κι αν δεν το έχετε ανάγκη.

5. Μην διαβάζετε ποτέ αυτά που εξαργυρώνουν οι άλλοι. Τους λείπει η βασική ουσία. Τους λείπει η ηθική ποιότητα. Είναι άδειες πληροφορίες, αποδυναμωμένες από την ζωντάνια της αληθινής επικοινωνίας. Και τελικά σας δηλητηριάζουν ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνετε.

6. Η Αλήθεια, η Ηθική, η Ορθή κρίση κι η Πρακτική χρησιμότητα πρέπει να είναι το μέτρο της διάκρισης των πραγμάτων. Προσέχετε από που πίνετε. Προσέχετε τι τρώτε. Ο ανθρώπινος πολιτισμός είναι ηθικά άρρωστος και οι άνθρωποι, συχνά, σας καθοδηγούν σε λανθασμένες κατευθύνσεις.

7. Η Αλήθεια Είναι Ολοφάνερη. Τελείως Απλή μέσα στην Φυσικότητά της. Ανοιχτή. Ελεύθερη και τελείως δωρεάν. Ό,τι δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά είναι κατασκευασμένη αλήθεια, ψέμα των ανθρώπων. Προσέχετε πως βαδίζετε. Προσέχετε που κατευθύνεστε.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΝΤΑΡΜΑ

ΝΤΑΡΜΑ
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~