__________________________________________________________________

__________________________________________________________________
***

Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου 2015

Η Άχρονη Πνευματική Ύπαρξη


Υπάρχει μια Παγκόσμια Εσωτερική Παράδοση, που αποτελεί την Καρδιά και την Ανεξάντλητη Πηγή όλων των θρησκειών, που θέτει σαν υπέρτατη πραγματικότητα και σκοπό του ανθρώπου, την Απελευθέρωσή του, την Μετουσίωσή του σε Άχρονη Ύπαρξη, πέρα από τους κόσμους των φαινομένων. Όλες οι πνευματικές προσπάθειες και οι θρησκευτικές πρακτικές, μέσα σε όλες τις θρησκείες, αποβλέπουν ακριβώς σε αυτό τον στόχο.
Η Αληθινή Ουσία του Ανθρώπου, η Συνειδητότητα που προέρχεται από την Άχρονη Υπερκόσμια Πραγματικότητα, είναι εγκλωβισμένη μέσα στην Αντιληπτική Διαδικασία και στην σκεπτοδιαδικασία, που την κρατά δέσμια μέσα στους κατώτερους κόσμους της μορφής. Ο Αληθινός Άνθρωπος δημιουργείται και υπάρχει στον νοητικό κόσμο και σαν νοητικός υπαρξιακός πυρήνας εκδηλώνεται στον κατώτερο ψυχο-ενεργειακό κόσμο και στον κόσμο των υλικών φαινομένων.
Η Απελευθέρωση της Συνειδητότητας μέσα στην συγκεκριμένη ενσαρκωμένη ύπαρξη σημαίνει ακριβώς την Απελευθέρωσή της από την σωματική δραστηριότητα, την κοσμική επιθυμία και τελικά την ίδια την σκεπτοδιαδικασία. Είναι ακριβώς η σκεπτοδιαδικασία που δημιουργεί την αντίληψη ενός ξεχωριστού εγώ, σαν φορέα κι απόσταγμα της προσωπικής εμπειρίας, που δημιουργεί τον διαχωρισμό από τον κόσμο, την μνήμη των εμπειριών, την αίσθηση του χρόνου (και της «εξέλιξης» στον χρόνο). Η Μόνη Έξοδος από όλο αυτό το παραλήρημα της φαντασίας, είναι η Έξοδος στο Παρόν (ή η Είσοδος στο Παρόν), στον Αληθινό Χρόνο, στην Στιγμή που Ρέει, και στα αληθινά γεγονότα της ζωής.
Η Είσοδος στο Παρόν, στον Αληθινό Χρόνο, στην Αληθινή Ζωή, σε αυτό που συμβαίνει εδώ, τώρα, είναι η Επάνοδος στην Ζωντανή Ανανεούμενη Συνεχή Αντίληψη της Πραγματικότητας που συμβαίνει. Μια Τέτοια Αντίληψη είναι Ανοιχτή, χωρίς διαχωρισμούς, Καθαρή Παρατήρηση αυτού που συμβαίνει. Δεν υπάρχει σκέψη, εγώ, εμπειρία, μνήμη, χρόνος. Η Ζωή στο Παρόν κυλά χωρίς να αφήνει ίχνη. Ανανεώνεται Συνεχώς κι είναι Πάνα Πλήρης. Δεν πηγαίνει πουθενά, δεν έρχεται από πουθενά. Απλά Εκδηλώνεται εδώ, τώρα, κι ολοκληρώνεται εδώ, τώρα, κάθε στιγμή, χωρίς να αφήνει κατάλοιπα.
Η Ζωή είναι μια Κίνηση στο Παρόν κι όχι κάτι στατικό ή μια κατάσταση. Είναι ένα γίγνεσθαι. Το Μόνο Σταθερό που υπάρχει είναι η Δράση της Συνειδητότητας, η Παρατήρηση, η Ενατένιση αυτού που συμβαίνει. Τα φαινόμενα έρχονται και φεύγουν.
Αυτός που Παρατηρεί υπάρχει σαν Παρουσία αλλά δεν υπάρχει με κάποιες ιδιότητες, δεν είναι κάτι, γιατί όλες τις ιδιότητες τις δίνει η επεξεργασία της αντίληψης, η σκέψη, κι είναι κάτι ψεύτικο. Αυτός που Είναι Εδώ, Τώρα, στο Παγκόσμιο Εδώ που τα Περιλαμβάνει Όλα, «Είναι», δεν εξαρτάται ούτε από την αντίληψη, ούτε από την σκέψη, ούτε από τα φαινόμενα.
Αυτή ακριβώς η Απελευθερωμένη Αντίληψη, η Απελευθέρωση από τα φαινόμενα, πέραν της σκέψης, πέραν του κόσμου των μορφών, είναι μια Πνευματική Ύπαρξη, πέρα από τον χρόνο. Όποιος Φτάνει Εδώ είναι Γεννημένος από Πνεύμα, Κατέχει το Άχρονο Άφθαρτο Σώμα Αντίληψης, και δεν εξαρτάται ούτε από την νοητική ύπαρξη, ούτε από την ύπαρξη στους κατώτερους κόσμους, ούτε από το σώμα.
Αυτήν ακριβώς την Άφθαρτη Πνευματική Ύπαρξη, έχουν θέσει σαν στόχο όλοι οι Αναζητητές της Αλήθειας.
Μόνο όταν Φτάσει Κάποιος Εδώ, όταν Απελευθερωθεί από την σκέψη και τους κατώτερους κόσμους, μπορεί να έχει Εμπειρία των Πνευματικών Βασιλείων.
Πέρα από τα Πνευματικά Βασίλεια Απλώνεται Αχανής η Χώρα της Αλήθειας, η Χώρα του «Είναι».
Ουσιαστικά ο άνθρωπος καλείται να περάσει από τρεις μυητικούς θανάτους (των τριών κατώτερων σωμάτων):
του σωματικού φρονήματος,
της κοσμικής επιθυμίας,
της σκεπτοδιαδικασίας,
αν  θέλει να Αναστηθεί, να αναγεννηθεί, να Γεννηθεί Άνωθεν, από Πνεύμα, και να Μπει στα Πνευματικά βασίλεια, που τελειώνουν Εκεί που Αρχίζει το Αχανές Βασίλειο της Θείας Ουσίας.
Μιλώντας σε συμβολικό «σωματικό» επίπεδο πρέπει να εγκαταλείψει την δραστηριότητα του σώματος, την νευρική δραστηριότητα που μας συνδέει με τον κόσμο, και την σκεπτοδιαδικασία του εμπρόσθιου μετωπιαίου εγκεφάλου. Μέσα στην Καρδιά του Εγκεφάλου Αφυπνίζεται ο Άνθρωπος κι έχει Εμπειρία των Πνευματικών Βασιλείων. Και πέρα από την Καρδιά του Εγκεφάλου έχει την Εξωσωματική Εμπειρία του Απολύτου.
ΕΠΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

...

ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΜΑΣ

Copyright © fftsoe 2010-2017.All Rights Reserved