OM

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2017

Ελευθερία... Βήμα Πέμπτο

Ο ΘΕΟΣ, η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ είναι (όχι μια Ουσία αλλά) ΑΝΤΙΛΗΨΗΤελείως Ελεύθερη Απεριόριστη Ανοιχτήπου δεν έχει «εμπόδια». Αυτή είναι η Χώρα της Αλήθειας. Η Πραγματικότητα Είναι το Υπόβαθρο των Πάντων. Μπορεί να είναι Φυσική ή Αφύσικη. Μπορεί να είναι Λογική ή Παράλογη. Μπορεί να είναι Ευτυχισμένη ή Δυστυχισμένη. Μπορεί να είναι Πληρότητα ή Παντελής έλλειψη.

Μέσα στον Αιώνιο Χώρο της Πραγματικότητας Όλα Εκδηλώνονται, Όλα είναι Εδώ, Τώρα κι Όλα Ταυτίζονται. Πως λοιπόν Μέσα στον Ενιαίο Χώρο Όπου Όλα Υπάρχουν κι Όλα Σχετίζονται κι Αλληλοεπηρεάζονται μπορείς να «Βαδίσεις»; Ποια είναι η «Οδός»; Πως η Φύση Βρίσκει τον Δρόμο της; Και Πως η Φύση σε Οδηγεί μέσα από την Εμπειρία της Ύπαρξης στην ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ;

Υπάρχει Μόνο ΜΙΑ ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΑΡΞΗΣ, Μια Υπέρτατη Κατανόηση, Μια Υπέρτατη Αλήθεια, που Ανθίζει μόνο μέσα στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, που ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Η Ίδια η «ΟΥΣΙΑ» ΤΟΥ ΘΕΟΥ, της Πραγματικότητας είναι ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Η ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ που δεν Έχει Εμπόδια και τα Ενώνει Όλα, Κοινωνεί (κι Επικοινωνεί) με Όλα και κλείνει Κάθε Κύκλο Εξέλιξης στην Ενότητα των Πάντων, σε Μια και Μοναδική Αλήθεια: ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ.

Όλα Είναι Ένα κι Όλα Όσα Υπάρχουν ταυτίζονται με Αυτό το Ένα. Κι Αυτό το Ένα στην Φύση του Είναι Ελεύθερο. Και μέσα στο Κάθε τι Υπάρχει η Ίδια η Φύση ΕΛΕΥΘΕΡΗ Εξαρχής και για Πάντα. Κι όταν Αυτή η Φύση παύει να είναι Ελεύθερη και «Περιορίζεται», «διαχωρίζεται» από το Ένα, «γίνεται» κάτι (περιορισμένο) κι ακολουθεί την δική του πορεία μέσα στην δική του κατασκευασμένη πραγματικότητα. Αλλά η Φύση του Ενός (στο Κάθε τι) Είναι Από Μόνη της Ελεύθερη κι οι περιορισμοί είναι όλοι τεχνητοίοι περιορισμοί στη σκέψη, στην αίσθηση ή στα υλικά φαινόμενα, είναι όλα τεχνητά, κατασκευασμένα, (πραγματικά εφόσον υφίστανται στα φαινόμενα, αλλά κατασκευασμένα).

Ο ΜΟΝΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΗ ΜΑΣ, η ΖΩΗ. Και η ΖΩΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ για να Ανθίσει και να Βγάλει Καρπούς. Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ λοιπόν Τίθεται από Μόνη της σαν Υπέρτατος Σκοπός της Ζωής και Μονάχα μέσα στην Ελευθερία Ολοκληρώνεται κάθε ζωή. Ελευθερία από όλους τους περιορισμούς. Ελευθερία Απεριόριστη Χωρίς Εμπόδια.

Στον Δρόμο προς την Ελευθερία (ή την Απελευθέρωση) υπάρχουν «Στάδια» (που καθορίζει η ίδια η αντίληψη που δεσμεύεται και ξεχωρίζει πεδία ή επίπεδα ζωής).

Για να ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ (εγώ, εσύ, ο καθένας) στο Φυσικό Πεδίο πρέπει να Κατανοήσεις ότι όλα είναι φυσικά περιστατικά, φυσικά αντικείμενα κι όλα αξίζουν το ίδιο και δεν μπορείς να ξεχωρίζεις κέρδη και ζημιές. Κι η μεγαλύτερη περιουσία (ή κατοχή πραγμάτων) αξίζει τόσο όσο μια χούφτα χώμα. Απλά Ακολούθα τον ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ «ΑΚΤΗΜΟΣΥΝΗΣ», μη «συνδέεσαι» με υλικά πράγματαχρησιμοποίησέ τα αλλά μην σκλαβώνεσαι σε αυτά.

Για να ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ στο Πεδίο της Αίσθησης (και της Συναίσθησης) πρέπει να Κατανοήσεις ότι χαρές και λύπες είναι όλα απλά γεγονότα της ζωής και πρέπει να περνάς μέσα τους Ήρεμα, χωρίς να σε επηρεάζουν. Απλά Ακολούθα την ΗΡΕΜΗ ΚΑΡΤΕΡΙΑ, την Απάθεια.

Για να ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ στο Ανώτερο Νοητικό Πεδίο πρέπει να Κατανοήσεις ότι λογικά και παράλογα εξελίσσονται όλα στον Χώρο της Εμπειρίας και πρέπει να τα διακρίνεις και να τα αποδέχεσαι σαν αυτά που είναι, χωρίς να θέλεις να επιβάλλεις την δική σου λογική πουθενά. Απλά Ακολούθα τον ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ που λέει ότι Αληθινό είναι μόνο ό,τι υπάρχει από μόνο τουδηλαδή η Ελευθερία. Κάθε τι κατασκευασμένο και τεχνητόδηλαδή περιορισμένοείναι ψεύτικο κι άχρηστο και για τα σκουπίδια: νοοτροπίες, γνώσεις, ήθη, όλος ο ανθρώπινος πολιτισμός είναι σκουπίδια (αποδεικνύεται εκ των αποτελεσμάτων).

Για να ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙΣ στο Εσωτερικό Φυσικό Πεδίο πρέπει ν Κατανοήσεις ότι η Φύση μπορεί να ακολουθεί τον Αυθόρμητο Δρόμο της που Αναβλύζει από Μέσα της, αλλά μπορεί και να λοξοδρομεί και να ακολουθεί άλλους δρόμους, παράλληλους, αδιέξοδους, ή αντίθετους και τελικά γίνεται «παραφύση». Απλά Ακολούθα τον ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ που Οδηγεί στο ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟ κι όχι στους περιορισμούς και στο αδιέξοδο.

Όταν θα Μπορείς να Βλέπεις Μόνο την Πραγματικότητα, αυτό που είναι, όπως είναι, χωρίς «περιορισμούς», χωρίς χαρακτηρισμούς, χωρίς συμφέρον, χωρίς ζύγια, θα ΕΧΕΙΣ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ, Όπου Επικρατεί Απόλυτη Τάξη, Γαλήνη, Ησυχία, Ηρεμία κι ας περιστρέφεται το σύμπαν εκεί έξω κι ας «αναποδογυρίζει» κι ας λιώνουν όλα στο χάος.

Όταν θα Έχεις Φτάσει στο Σημείο (στην Κατάσταση Ύπαρξης) Όπου Τίποτα δεν μπορεί να σε ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ, να σου ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΕΚΠΛΗΞΗ, ή ΤΑΡΑΧΗ, θα ΕΙΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η «ΟΥΣΙΑ» ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΡΕΤΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Απευθυνόμαστε σε αυτούς που είναι γνήσιοι και πολιτισμένοι άνθρωποι. Προσέχετε τι διαβάζετε και πως διαβάζετε. Τα άρθρα που διαβάζετε πρέπει να είναι ενυπόγραφα. Πρέπει ο συντάκτης του κειμένου όχι μόνο να υπογράφει όσα λέει αλλά επίσης να μπορεί να τα υποστηρίξει. Μην διαβάζετε ανθρώπους που απλά ανεβάζουν κάτι στο Δίκτυο, κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία. Μην διαβάζετε ανθρώπους που δημοσιεύουν κλεμμένα κείμενα για να εντυπωσιάσουν επειδή είναι ανίκανοι να δημοσιεύσουν μια πρωτότυπη εργασία. Σε κάθε περίπτωση ένα γνήσιο άρθρο πρέπει να είναι ενυπόγραφο

Προσέχετε όταν διαβάζετε. Όταν διαβάζετε κάτι αναρωτηθείτε απλά κάποια βασικά, κάποια στοιχειώδη, πράγματα:

1. Ποιος μιλά; Από ποια θέση μιλά; Έχει φυσική εμπειρία αυτών που λέει;

2. Τι ηθικές προϋποθέσεις και τι ηθικές προθέσεις έχει; Τι επιδιώκει;

3. Μοιράζεται από την εμπειρία του; Ή εξαργυρώνει τα υπάρχοντά του, τις γνώσεις του, τις πληροφορίες του, οτιδήποτε, για εξουσία, επιβολή στους άλλους, οικονομικά οφέλη;

4. Διαβάζετε μονάχα ό,τι μοιράζεται από το περίσσευμα της καρδιάς, διακρίνοντας την ουσία του, την ηθική ποιότητά του, το όφελος και την χρησιμότητά του. Δεχθείτε το δώρο ακόμα κι αν δεν το έχετε ανάγκη.

5. Μην διαβάζετε ποτέ αυτά που εξαργυρώνουν οι άλλοι. Τους λείπει η βασική ουσία. Τους λείπει η ηθική ποιότητα. Είναι άδειες πληροφορίες, αποδυναμωμένες από την ζωντάνια της αληθινής επικοινωνίας. Και τελικά σας δηλητηριάζουν ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνετε.

6. Η Αλήθεια, η Ηθική, η Ορθή κρίση κι η Πρακτική χρησιμότητα πρέπει να είναι το μέτρο της διάκρισης των πραγμάτων. Προσέχετε από που πίνετε. Προσέχετε τι τρώτε. Ο ανθρώπινος πολιτισμός είναι ηθικά άρρωστος και οι άνθρωποι, συχνά, σας καθοδηγούν σε λανθασμένες κατευθύνσεις.

7. Η Αλήθεια Είναι Ολοφάνερη. Τελείως Απλή μέσα στην Φυσικότητά της. Ανοιχτή. Ελεύθερη και τελείως δωρεάν. Ό,τι δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά είναι κατασκευασμένη αλήθεια, ψέμα των ανθρώπων. Προσέχετε πως βαδίζετε. Προσέχετε που κατευθύνεστε.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΝΤΑΡΜΑ

ΝΤΑΡΜΑ
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~