OM

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΥΗΣΗΗ ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΥΗΣΗ

ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ότι ο Άνθρωπος (ο καθένας μας) μπορεί, όταν στρέφεται προς τα ΕΣΩ κι αποσύρεται από τον εξωτερικό κόσμο, να Βρει, Μέσα στην ίδια του την Συνείδηση, πέρα από την απλή «αίσθηση παρουσίας», στο «Βάθος της Απεραντοσύνης της Ύπαρξης», το «Πρωταρχικό Βίωμα της Ενότητας», την «Άμεση Επαφή» με ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ, με την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, με το ΑΛΗΘΙΝΟ. ΑΥΤΟ Είναι Κάτι Ζωντανό και μπορείς να το Προσεγγίσεις μόνο με αυτόν τον «Άμεσο Τρόπο». ΑΥΤΟ Είναι ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ για τον Οποίο «μιλούν» οι άνθρωποι, προσεγγίζοντάς Τον συνήθως διανοητικά, σαν μια «αντίληψη» ή μια «ιδέα» (έννοια).
Όταν η Συνείδηση δεν έχει «Εμπειρία της Ενότητας του Όντος» κι είναι απομονωμένη στον Υπαρξιακό Πυρήνα της, διαχωρισμένη σε Υποκείμενο-Αντικείμενο, τότε προσεγγίζει την Πραγματικότητα μέσα από την περιορισμένη αντίληψή της, μέσα από την διανόηση. Δεν έχει «Άμεση Επαφή» με την Πραγματικότητα, «σκέφτεται» την πραγματικότητα και σχηματίζει μια «ιδέα της πραγματικότητας» με βάση τις «πληροφορίες» που έχει, (όλο αυτό είναι μια «κατασκευή» της σκέψης).
___

Στο κατώτερο διανοητικό επίπεδο οι άνθρωποι σχηματίζουν μια ιδέα Αυτού του Υπέρτατου, το Ονομάζουν Πραγματικότητα, Βράχμαν, Ασαμσκρίτα (Σουνιάτα, Ταθάτα), Τάο, Θεό, Αλλάχ, ή κάπως αλλιώς. Οι άνθρωποι μπορούν να υποθέτουν (ή να διαισθάνονται) ότι πίσω από τις ιδέες-λέξεις υπάρχει ΚΑΤΙ αλλά αυτοί οι ίδιοι δεν έχουν «Άμεση Επαφή» με Αυτό το ΑΛΛΟ, απλά διαχειρίζονται (στο επίπεδο που λειτουργούν) τις ιδέες τους, τις διανοητικές πληροφορίες τους.
Προφανώς όλοι οι Μεγάλοι Μύστες, ο Ορφέας, οι Δάσκαλοι των Ουπανισάδ, ο Βούδας, ο Λάο Τσε, ο Ιησούς, ο Μωάμεθ, μιλούσαν για την «Άμεση Επαφή» με ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ, κι όχι για διανοητικές θεωρίες, θρησκείες, ή απλές ιδέες-λέξεις. Οι άνθρωποι που λειτουργούν στο διανοητικό επίπεδο μιλούν για θρησκείες κι είναι σε διαμάχη με τους άλλους για τις αντιλήψεις τους, που είναι όλες «κατασκευές» της σκέψης. Προφανώς όλοι αυτοί είναι ανώριμοι και «παιδιαρίζουν». Πέρα από την «διανόηση», στον ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ, στον ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΒΙΩΜΑΤΟΣ, Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ.
Η Θρησκεία των διανοητικών ανθρώπων είναι μια ψευδο-θρησκεία. Προβάλουν τις ιδέες τους στον εξωτερικό κόσμο, σε εξωτερικές δραστηριότητες, σε «ιερές» πράξεις και οργανώνουν «ιστορικά» και «κοινωνικά» θρησκείες. Υποτίθεται ότι με την θρησκευτική λατρεία, τους ναούς, τις θρησκευτικές δραστηριότητες, προσεγγίζουν Αυτό το ΑΛΛΟ, όμως στην πραγματικότητα απλά κάνουν κάποιες εξωτερικές πράξεις (σκέπτονται, μιλούν, αισθάνονται, πράττουν) και δεν έχουν «Εσωτερική Άμεση Επαφή» με ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ, τον ΖΩΝΤΑΝΟ ΘΕΟ. (Συνήθως λένε, «αυτά», το εσωτερικό βίωμα, είναι για τους «ασκητές» και περιορίζονται στην «εξωτερική λατρεία»).
___

Στην ΑΚΑΔΗΜΙΑ μιλάμε κι υποδεικνύουμε απλά αυτόν τον «Άμεσο Τρόπο» να Βρει ο Άνθρωπος Μέσα του το «Πρωταρχικό Βίωμα της Ενότητας των Πάντων». Δεν Υπάρχει καμία «Διδασκαλία», πέρα από την έκθεση απλών γεγονότων που δείχνουν «τι είμαστε», «τι μας συμβαίνει», «ποια είναι η παρούσα κατάστασή μας» και πως πρακτικά «ξεπερνάμε τους περιορισμούς μας» για να «Αναδυθούμε στην Πραγματικότητα». Όταν αναφερόμαστε στην Παράδοση, στις θρησκείες, απλά υποδεικνύουμε τι υπάρχει πίσω από τις «διδασκαλίες» και τις ιδέες-λέξεις, σε βαθύτερο βιωματικό επίπεδο. Δεν αντιλαμβανόμαστε τις θρησκείες διανοητικά, εξωτερικά, όπως οι «άνθρωποι της σκέψης». Δεν έχουμε κανένα διάλογο με τους «ανθρώπους της σκέψης» και δεν ασχολούμαστε με τις ψευδο-θρησκείες τους.
Το «Πρόγραμμά» μας ακολουθεί τον «ετήσιο κύκλο των εποχών», όπως γινόταν και στην Αρχαία Ελλάδα, στους Ορφικούς Κύκλους, στα Μυστήρια και στους Δελφούς. Όχι μόνο η «Δημιουργία» αλλά και η ζωή των ανθρώπων, ακόμα και η ζωή μέσα στο ημερονύκτιο ακολουθούν την κυκλική πορεία. Όλα «αρχίζουν» από Κάπου, έχουν μια εξέλιξη και «κλείνουν» τον κύκλο τους (Κάπου). Η «πνευματική ανάπτυξη» του ανθρώπου ακολουθεί επίσης αυτό τον κύκλο, Ο Άνθρωπος «αναδύεται» από την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, εξελίσσεται μέσα στην «αυτόνομη υπαρξιακή ψευδαίσθησή» του, για να «επιστρέψει» πίσω στην ΠΗΓΗ του (να «συνειδητοποιήσει ότι δεν «αποχωρίστηκε» ποτέ στην πραγματικότητα). Βεβαίως όλα αυτά (η κυκλική πορεία) ισχύουν όταν ζούμε στον «εξωτερικό κόσμο» και «δραστηριοποιούμαστε εκεί. Πέρα από όλα αυτά, στον ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ δεν υπάρχει «χρόνος», «εξέλιξη», «επίτευξη». Μέχρι όμως να Φτάσουμε ΕΔΩ, θα χρησιμοποιούμε όλες αυτές τις «ψευδαισθητικές αντιλήψεις» και θα «οργανώνουμε» τις δραστηριότητές μας σύμφωνα με τον «χρόνο».
Στον ΕΤΗΣΙΟ ΚΥΚΛΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ, Υποδεικνύουμε πως, «ξεκινώντας» από βασικές αντιλήψεις και δράσεις (της Συνείδησης), μπορούμε να βιώσουμε ΜΕΣΑ μας το ΑΛΗΘΙΝΟ. Κατανοούμε τι «λένε» πραγματικά όλες οι Παραδόσεις, οι θρησκείες για την βιωματική προσέγγιση της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, πέρα από «διδασκαλίες», «δόγματα», «ιδέες-λέξεις» κι άλλες «διανοητικές ανοησίες». Διευκρινίζουμε τι είναι τελικά ο άνθρωπος, τι κάνει, τι «μπορεί» να κάνει. Και τέλος Εφαρμόζουμε Πρακτικά την ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, όχι σαν «πνευματική εξέλιξη», «πνευματική επίτευξη», «πνευματική φώτιση» ή οτιδήποτε άλλο (όλα αυτά είναι «προλήψεις» της σκέψης), αλλά σαν ΑΝΑΔΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ με την διάλυση των περιορισμών της αντίληψης και των ψευδαισθήσεων της σκέψης. Το ΦΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ. «Ανατέλλει» για μας όταν «διαλύεται» το σκοτάδι, αυτό που μας «εμποδίζει» να δούμε, δηλαδή εξωτερικές άστοχες δραστηριότητες. Στο Βάθος της Ησυχίας, στην Απεραντοσύνη της ΣΙΩΠΗΣ, ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ.
Γίνεται κατανοητό ότι όλη αυτή η «ετήσια διαδικασία» αποτελεί μια «συνέχεια» που πρέπει κάποιος να «ακολουθήσει» για να φτάσει στο ΤΕΛΙΚΟ ΒΙΩΜΑ. Όλα αυτά στα οποία αναφερόμαστε είναι μια πραγματική μετάβαση στο ΑΛΗΘΙΝΟ, όχι μια σειρά από άρθρα, διδασκαλίες, μαθήματα, τα οποία θα μπορούσε κάποιος να παρακολουθήσει αποσπασματικά. Σε μια ΣΚΑΛΑ δεν μπορεί να λείπει κανένα σκαλί. Δεν κάνουμε διανοητικά μαθήματα, με διανοητικές πληροφορίες. Δεν είμαστε «Σχολείο».
Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΡΥΜΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ. Δεν είναι ίδρυμα εξωτερικής γνώσης, ή διανοητικής πληροφόρησης. Δεν είναι θρησκεία ή θρησκευτική οργάνωση. Δεν είναι οργανωμένη ομάδα με οπαδούς.
Η «ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ» είναι ένα ανοικτό ελεύθερο κέντρο μάθησης με αντικείμενο την «Αληθινή Αυτογνωσία». 
Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΥΗΣΗ είναι Μετάδοση Ζωής, Ενεργοποίηση Άμεσης Κατανόησης της Πραγματικότητας, Βίωση της Αλήθειας σε πραγματικό χρόνο, Πραγματική Αφύπνιση. Είναι Αυστηρά Προσωπική Καθοδήγηση σε πραγματικό χρόνο. Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΥΗΣΗ δεν είναι διανοητική πληροφόρηση. Δεν μπορεί να γραφτεί σε ένα κείμενο ή να μεταδοθεί με ένα βιβλίο ή μέσω του ίντερνετ.
Χρησιμοποιούμε την διανόηση και τις ιδέες-λέξεις σαν «δείκτες» του πραγματικού, για να μεταβούμε στο πραγματικό. Ο διανοητικός λόγος μας υποδεικνύει την αλήθεια, δεν είναι η αλήθεια. Όταν ο στόχος επιτευχθεί δεν έχει άλλη χρησιμότητα, εγκαταλείπεται, όπως εγκαταλείπεται η σχεδία από εκείνον που πέρασε στην άλλη όχθη του ποταμού.

~~~~~~~~~~

Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΤΡΑΠΟΥ 

(Η ΟΔΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ)

(Η Άμεση Αφύπνιση)

Η Άμεση Αφύπνιση είναι Αναγνώριση αυτού που συμβαίνει, εδώ, τώρα, Κατανόηση του πραγματικού  περιεχόμενου της δράσης μας κι Άμεση Δράση, διάλυση της αυταπάτης: Άμεσος Φωτισμός, χωρίς διαδικασία, χωρίς χρόνο, ελευθερία χωρίς όρια, Συνείδηση χωρίς ιδιότητες, η Αλήθεια.
Η Άμεση Αφύπνιση δεν είναι θεωρία, νοητική σύλληψη και δράση σύμφωνα με την «ιδέα». Δεν είναι διδασκαλία, νοητική πληροφορία που μεταδίδεται με τον λόγο. Δεν είναι καν διαδικασία, διαδικασία πνευματικής άσκησης, διαλογισμού, προσευχής, ή οτιδήποτε από αυτές τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι νοητικοί άνθρωποι (που δεν ζουν στην πραγματική ζωή αλλά σκέφτονται την ζωή και δρουν σύμφωνα με την ημιμαθή γνώση τους). 
Η Άμεση Αφύπνιση είναι Άμεσο Πέρασμα Πέραν (της δυαδικότητας, της σκέψης, της αυταπάτης, της άγνοιας), πραγματική μετατόπιση από τον χώρο της δυαδικότητας (και της πραγματικότητας που κατασκευάζει η σκέψη) στην Πραγματική Ζωή. Είναι ακόμα Πέραν της Ενότητας (της Παγκόσμιας Συνείδησης). Πέραν κάθε αντίληψης Θείας Ύπαρξης.   Διάλυση στον «Απέραντο Χώρο του Χωρίς Ιδιότητες» που είναι πέρα από οποιαδήποτε αντίληψη (σαν διαδικασία ή «περιεχόμενο» αν και αυτά ταυτίζονται, μόνο ο δυαδικός νους τα «ξεχωρίζει»).
Η Άμεση Αφύπνιση είναι η Μετάδοση της Ζωής ( της Αληθινής Ζωής που είναι Άμεση Επαφή με την Πραγματικότητα κι όχι «σκέψη» της ζωής, η φαντασία). Είναι το Ιερό Μυστικό των Αρχαίων Σοφών. Το «Άγγιγμα» του Θεού.
Η Άμεση Αφύπνιση είναι το Πολύτιμο Μυστικό που μεταδίδεται από γενιά σε γενιά, από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα,  στους ευλογημένους που μπορούν να κατανοήσουν (με την Άμεση Υπόδειξη) χωρίς ανάλυση ή διαδικασίες ή προσπάθειες. Είναι η Μετάβαση από την δυαδικότητα της σκέψης και του χρόνου στο Άχρονο.

~~~~~~~~~~

ΟΙ ΕΠΤΑ ΜΥΗΣΕΙΣ

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Είναι Μία, ανεξάρτητα «αν», «πως» ή «τι» αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι. Επίσης ο Παγκόσμιος Εσωτερισμός είναι ένας («Μία Διδασκαλία»), ανεξάρτητα πως διατυπώθηκε μέσα στον χρόνο, στην παγκόσμια ιστορία, στις διάφορες πολιτιστικές συνθήκες, στην Αρχαία Κίνα, στην Αρχαία Ινδία, στην Αρχαία Ελλάδα και την Ευρύτερη Περιοχή. Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, στο Εδώ και Τώρα, στην Στιγμή που Ρέει, στο Άχρονο. Είναι Ολοκλήρωση και Απελευθέρωση του Ανθρώπου από τις αυταπάτες και τον κύκλο της «δημιουργίας».

Στην Ευρύτερη Περιοχή της Ελλάδας, ήδη από τον 3ο π.Χ. αιώνα όλη η Ελληνική Γνώση, από τα Μυστήρια και την Ελληνική Φιλοσοφία (που πάντα αντλούσε την «γνώση» της από τα Μυστήρια) «αποκρυσταλλώνεται» στο Ερμητικό Ρεύμα που θα «δώσει» στους επόμενους αιώνες τον Γνήσιο Γνωστικισμό, τον Νεοπλατωνισμό και τον Δυτικό Εσωτερισμό. Ήδη από τους προχριστιανικούς αιώνες υπήρξε μια Μυστική Ομάδα (το ΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ) που μετέδιδε την Ιερή Φλόγα της Γνώσης, από γενιά σε γενιά μέχρι σήμερα. Αυτή η Ομάδα διατήρησε την Αληθινή Γνώση, κι εφάρμοζε την ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΥΗΣΗ, μέχρι σήμερα. Από τον ευρύτερο κύκλο αυτού το Ρεύματος προήλθαν οι διάφορες μυστικές και εσωτερικές παραδόσεις της Δύσης, περισσότερο ή λιγότερο «γνήσιες», όπως Ροδόσταυροι, Γνωστικιστές, Τέκτονες, κλπ. Πολλές από αυτές τις ομάδες δεν είναι ΓΝΗΣΙΕΣ, δεν «κατέχουν» την ΓΝΩΣΗ, δεν παρέχουν την ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΥΗΣΗ, αλλά καθιέρωσαν τελείως εξωτερικές, τελετουργικές, (εικονικές), «μυήσεις», φτωχά σύμβολα της ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΜΥΗΣΗΣ. Στην πραγματικότητα ανήκουν στον χώρο της άγνοιας και της εξωτερικής ειδωλολατρίας και δεν έχουν καμία σχέση με την ΓΝΗΣΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΖΩΗ.

Ήδη από την Αρχαία Εποχή, από τους προχριστιανικούς αιώνες, «παρέχονταν» η ΑΛΗΘΙΝΗ ΜΥΗΣΗ, σε όσους «προσέρχονταν» και ήταν «ικανοί» να το βιώσουν. Μετά την πρώτη Εξωτερική Μύηση της Άνοιξης (όπως στα Μικρά Μυστήρια) και την «Ψυχική Μύηση» του Θέρους (όπως στα Μεγάλα Μυστήρια), παρέχονταν στην ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ, τον Μήνα Σεπτέμβριο, η Τρίτη Μεγάλη Μύηση της Κάθαρσης της Διανοίας (όπως στον τρίτο βαθμό των Μυστηρίων, της Εποπτείας).

Το χρονικό διάστημα από τις 22 Σεπτεμβρίου (ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ ΙΣΗΜΕΡΙΑ) μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου (ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ) είναι η πιο Ιερή Περίοδος του ανθρώπινου χρόνου (που βασίζεται στο Φυσικό Ηλιακό Ημερολόγιο). Πάντα, σε όλους τους αιώνες, στην Δύση, αυτή την «Ιερή Εποχή» παρέχονταν οι ΤΡΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΜΥΗΣΕΙΣ, που αναφέρονται στην Βίωση της Παγκόσμιας Συνείδησης και στην ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ από το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΤΟ ΘΕΙΟ (όπως στα Μυστήρια του Διονύσου). Σε αυτές τις Τρεις Εσωτερικές Βαθμίδες της ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ αναφέρονται οι Τρεις Εσωτερικοί Ουρανοί του Χριστιανικού Μυστικισμού, ή οι Τρεις Λόγοι της Θεοσοφικής Διδασκαλίας.

Το ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟ, στις 22 Δεκεμβρίου είναι το Πιο Ιερό Ημερονύκτιο του ανθρώπινου χρόνου (του Φυσικού Ηλιακού Ημερολογίου). Είναι η «Στιγμή» του Άχρονου, η Αρχή και το Τέλος του Χρόνου κι η Αρχή του Νέου Χρόνου στην Παγκόσμια Επαναγέννηση των Φαινομένων, το «Θαύμα» της Δημιουργίας. Το ΑΧΡΟΝΟ είναι Αφιερωμένο στο ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΛΗΨΗ. Είναι η Απόλυτη Σιωπή της Βίωσης του Απολύτου, πέρα από κάθε αντίληψη (και δεν είναι ποτέ εμπειρία κάποιου «εγώ»).

Αυτό για το οποίο μιλάμε δεν είναι μια «διδασκαλία» ή διανοητικές πληροφορίες. Μιλάμε για την «Εμπειρία Ζωής» των Αρχαίων Σοφών (που από γενιά σε γενιά φτάνει μέχρι σήμερα). Μιλάμε για την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΕΔΩ, ΤΩΡΑ, ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΡΕΕΙ, ΣΤΟ ΑΧΡΟΝΟ, ΣΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Αυτή η Εμπειρία δεν είναι εμπειρία ενός «εγώ» κι είναι  η αληθινή μετάβαση από την Εμπειρία (από «Εμπειρία», Αντικειμενική κι «Απρόσωπη») στο ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ, στο ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟ, στην ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ που ΑΠΛΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, χωρίς να «σχολιάζεται» από καμία αντίληψη, στο ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΩΝ ΠΝΕΥΜΑ.

Κάποιοι Ακολουθούν τα Χνάρια των Αρχαίων Σοφών. Δεν είναι ούτε φαντασιόπληκτοι ούτε «καθυστερημένοι». Αντίθετα! Ζουν έξω από την διανοητική αυταπάτη μέσα στην οποία ζουν οι περισσότεροι άνθρωποι (σε μια πραγματικότητα «κατασκευασμένη» από την σκέψη τους). ΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ.

~~~~~~~~~~

ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ

Η Πραγματικότητα είναι Αυτό που τα Περιλαμβάνει Όλα, Εδώ, Τώρα. Όλα Όσα Συμβαίνουν. Πραγματικότητα είναι αυτά που συμβαίνουν πραγματικά, όχι αυτά που αντιλαμβάνονται ή αναλύουν ή ερμηνεύουν ή φαντάζονται τα όντα.
Αυτό που Υπάρχει, Αυτό που τα Στηρίζει Όλα, Αντίληψη, Ύπαρξη, Εμπειρία, Φαινόμενο, Είναι Ελεύθερο και Έξω από όλες τις Δραστηριότητές Του και ταυτόχρονα Παρόν μέσα σε όλες τις Δραστηριότητές Του χωρίς να δεσμεύεται. Όλα είναι Δραστηριότητες.  Η Πραγματικότητα Είναι Δραστηριότητα. Αυτό που Συμβαίνει αυτή τούτη την Στιγμή, η Στιγμή που Ρέει. Αυτό Συμβαίνει (Υπάρχει) μόνο στο Απόλυτο Παρόν, Εδώ, Τώρα. Την Επόμενη Στιγμή έχει αλλάξει. Πραγματική Ζωή είναι η Συνεχής Επαφή με Αυτό που Ρέει κι Αλλάζει Συνέχεια. Είναι η Συμπόρευση με το Ρεύμα της Ζωής. Ο Μόνος Πραγματικός Χρόνος είναι Αυτή η Ροή. Αν χάσουμε την άμεση επαφή με την ροή της πραγματικότητας  εισερχόμαστε σε πλασματικές (κατασκευασμένες) πραγματικότητες. Η εμμονή σε μια δραστηριότητα, διαδικασία, λειτουργία, πράξη, απομονώνει την συνείδηση, δημιουργεί μια άλλη αντίληψη της πραγματικότητας και ένα τοπικό, περιορισμένο εδώ, τώρα. Έτσι τα όντα βιώνουν την Πραγματικότητα αποσπασματικά, σαν ξεχωριστούς κόσμους.
Η Απελευθέρωση Αυτού που Υπάρχει (το Πνεύμα των ανθρώπων), που στηρίζει την επιφανειακή, δεδομένη, τωρινή συνείδησή μας, η Άμεση Επαφή με την Πραγματικότητα, την Πραγματική Ζωή (η Πραγματική Ζωή), Αποκαλύπτει την Ολότητα και την Ενότητα της Πραγματικότητας, το Εδώ και Τώρα που τα Περιλαμβάνει Όλα.
Το Ελεύθερο Πνεύμα Βρίσκεται Παντού, Δρα Παντού. Δεν κρατιέται πουθενά, σε καμιά ιδιαίτερη κατάσταση ή διαδικασία ή φαινόμενο. Το Ελεύθερο Πνεύμα Είναι Έξω και Μέσα και Παντού (δεν αναγνωρίζει διαχωρισμούς). Υπάρχει Ακόμα κι αν όλες οι εξωτερικές δραστηριότητες και εμπειρίες διαλύονται. Είναι Αυτό που Έχει Ζωή από Μέσα Του, που Στέκεται Μόνο Του και Υπάρχει Πέρα από τον Χρόνο, σαν το Μόνο Αληθινό.
Η Αναγνώριση της Πραγματικότητας, αυτού που συμβαίνει πραγματικά (το τι είναι η πραγματικότητα, πραγματικά) κι η Απελευθέρωση της Πνευματικής Ενέργειας από τις τοπικές δεσμεύσεις (στις εξωτερικές δραστηριότητες), η Αφύπνιση στην Πραγματική Ζωή, ήταν πάντα το Ιερό Μυστικό όλων των εσωτερικών Παραδόσεων Στην πραγματικότητα όλοι οι Σοφοί, ο Λάο Τσε, ο Βούδας κι οι Βουδιστές Διδάσκαλοι, οι Διδάσκαλοι της Βεδάντα, ο Ορφέας, ο Ιησούς, ο Προφήτης, μέχρι τους σύγχρονους Θεόσοφους και τον Κρισναμούρτι, διδάσκουν ακριβώς αυτή την Πραγματική Άμεση Μετάβαση από την φανταστική ζωή που έχουν κατασκευάσει με την σκέψη τους οι άνθρωποι στην Πραγματική Ζωή, του Εδώ και Τώρα, που τα Περιλαμβάνει Όλα. Αυτή την Παράδοση Ακολουθούμε.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Η ΟΔΟΣ - ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Η ΟΔΟΣ - ΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~