OM

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ

Υπάρχουν Κάποιοι Άνθρωποι, που Ζουν, Εδώ, Τώρα, σε Απόλυτα Πραγματικό Χρόνο, στο Αιώνιο Παρόν που ποτέ δεν «Σταματά» να Ρέει, στην Αιωνιότητα της Παρούσας Στιγμής, έξω από τον γραμμικό χρόνο της σκέψης, σε μια Άμεση Επαφή με το Πραγματικό. Αυτή η Αίσθηση Παρουσίας, Εδώ, Τώρα, Είναι η Αιωνιότητα, πέρα από όλα, Απόλυτη Ελευθερία κι Απεριόριστη Μακαριότητα. Είναι πέρα από την Ακινησία ή την Κίνηση και Αγκαλιάζει όλα όσα Εκδηλώνονται και τους εσωτερικούς μεταφυσικούς κόσμους και την εξωτερική υλική πραγματικότητα και την καθημερινή υλική ζωή.
 Η Αίσθηση Παρουσίας, Εδώ, Τώρα είναι το Μόνο Σταθερό Θεμέλιο, η Αιώνια Πραγματικότητα, ανεξάρτητα από το αν υπάρχει δημιουργία, εκδηλωμένοι κόσμοι, υλικό σύμπαν, ή όχι. Η Αίσθηση Παρουσίας, Εδώ, Τώρα, είναι Ανεξάρτητη από το «περιεχόμενό» της (από την αντίληψη κι όσα εισέρχονται στην επίγνωση). Ακόμα κι αν όλα χαθούν Αυτή θα Παραμένει Ολοζώντανη μέσα στην Αιωνιότητά της γιατί είναι έξω από κάθε δημιουργία, έξω από κάθε «χρόνο». Η Αίσθηση Παρουσίας, Εδώ, Τώρα, είναι η Πλήρης Επίγνωση που τα περιλαμβάνει όλα, όσα υπάρχουν, όσα μπορούν να υπάρξουν, χωρίς να εξαρτάται από τίποτα.
Η Αίσθηση Παρουσίας, Εδώ, Τώρα, είναι η Απόλυτη Ελευθερία, πέρα από όλους τους περιορισμούς. Δεν είναι η επιφανειακή αντίληψη του εδώ και τώρα της υλικής πραγματικότητας, της καθημερινής ζωής, που είναι μόνο η εξωτερική όψη, η επιφάνεια, της Πραγματικότητας.
Βιώνοντας Αυτή την Αιώνια Παρουσία, εδώ, στη γη, ακολουθούμε το Ρεύμα της Ζωής εδώ. Νοιώθουμε ότι όλα αυτά γεννιούνται για κάποιους λόγους και τελειώνουν όταν εξαντληθούν αυτοί οι λόγοι. Δεν είμαστε δεμένοι με την γη, με την γήινη ζωή. Γνωρίζουμε ήδη που θα είμαστε φεύγοντας από εδώ. Κι όσο είμαστε εδώ απλά προσπαθούμε να διαφωτίσουμε αυτά που συμβαίνουν πραγματικά, για όποιον ενδιαφέρεται, τώρα, ή στο «μέλλον». Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να επιθυμούμε ή να επιδιώκουμε. Υπάρχουν ανώτεροι προορισμοί για όποιον Βαδίζει την Οδό της Ελευθερίας.
Ό,τι έχουμε να πούμε είναι πολύ απλό.  Η Μόνη Οδός για να Βιώσουμε την Πραγματικότητα είναι να το κάνουμε εδώ, τώρα, στον πραγματικό χρόνο, με το να έχουμε άμεση επαφή με αυτό που συμβαίνει, με το πραγματικό, όχι μόνο σε εξωτερικό επίπεδο αλλά και εσωτερικό, στο ψυχολογικό επίπεδο, και στο διανοητικό επίπεδο. Η Αναγνώριση των ψευδαισθήσεών μας, η Απελευθέρωση από τις αυταπάτες μας, είναι η Αληθινή Κατανόηση κι η Αληθινή Απελευθέρωση. Όσο μένουμε στον απατηλό κόσμο της σκέψης περιπλανιόμαστε σε ένα λαβύρινθο που δεν έχει διέξοδο. Υπάρχει μόνο ένας τρόπος να βγεις από το όνειρο. Να Ξυπνήσεις, Να Δεις ότι όλο αυτό είναι «ψεύτικο». Όχι η ζωή, τα πράγματα, αλλά ο τρόπος που τα αντιλαμβάνεσαι. Έτσι ό,τι υποστηρίζουμε είναι μια Βιωματική Προσέγγιση της Πραγματικότητας, η Αληθινή Ζωή. Η Εμβάθυνση της Κατανόησης μας Οδηγεί στην Ελευθερία πέρα από όλα, στην Αίσθηση της Παρουσίας, Εδώ, Τώρα, μιας Επίγνωσης που τα Αγκαλιάζει όλα αλλά δεν εξαρτάται από τίποτα
Υπάρχει Μόνο Μια Συνείδηση, Μία Ζωή, Ένα Ρεύμα Ζωής μέσα στο Οποίο υπάρχουν οι κόσμοι και κινούνται όλα τα όντα. Ο διαχωρισμός από την Ουσία, από την Ζωή, από το Ρεύμα της Ζωής, η ψευδαίσθηση μιας ατομικής ύπαρξης, είναι μονάχα ένα όνειρο της αντίληψης. Υφίσταται όσο το τροφοδοτείς, με την άγνοια, με την σκέψη, με τις δραστηριότητες. Η Απάρνηση είναι η Μόνη Αληθινή Αρετή στον κόσμο. Η Απάρνηση των ψευδαισθήσεων. Στην Απόλυτη Ελευθερία Είσαι Ένα με Όλα, Είσαι Όλα.

Είναι πολύ απλό να Δούμε, να το δούμε. Αρκεί να Παρατηρήσουμε με Προσοχή. Θέλουμε όμως να το κάνουμε; Είναι η Ώρα να το κάνουμε; Ή είμαστε ακόμα σε βαθύ ύπνο μέσα στην διαδικασία του ονείρου, των ψευδαισθήσεων, που μας ξεγελά γιατί είναι τέλεια απομίμηση της Πραγματικότητας. Γιατί αυτή είναι η Δύναμη της Ψευδαίσθησης, να εμφανίζει σαν αληθινό αυτό που δεν είναι παρά μια τεχνητή κατασκευή της σκέψης, μια φτηνή απομίμηση.
Created with Artisteer
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Απευθυνόμαστε σε αυτούς που είναι γνήσιοι και πολιτισμένοι άνθρωποι. Προσέχετε τι διαβάζετε και πως διαβάζετε. Τα άρθρα που διαβάζετε πρέπει να είναι ενυπόγραφα. Πρέπει ο συντάκτης του κειμένου όχι μόνο να υπογράφει όσα λέει αλλά επίσης να μπορεί να τα υποστηρίξει. Μην διαβάζετε ανθρώπους που απλά ανεβάζουν κάτι στο Δίκτυο, κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία. Μην διαβάζετε ανθρώπους που δημοσιεύουν κλεμμένα κείμενα για να εντυπωσιάσουν επειδή είναι ανίκανοι να δημοσιεύσουν μια πρωτότυπη εργασία. Σε κάθε περίπτωση ένα γνήσιο άρθρο πρέπει να είναι ενυπόγραφο

Προσέχετε όταν διαβάζετε. Όταν διαβάζετε κάτι αναρωτηθείτε απλά κάποια βασικά, κάποια στοιχειώδη, πράγματα:

1. Ποιος μιλά; Από ποια θέση μιλά; Έχει φυσική εμπειρία αυτών που λέει;

2. Τι ηθικές προϋποθέσεις και τι ηθικές προθέσεις έχει; Τι επιδιώκει;

3. Μοιράζεται από την εμπειρία του; Ή εξαργυρώνει τα υπάρχοντά του, τις γνώσεις του, τις πληροφορίες του, οτιδήποτε, για εξουσία, επιβολή στους άλλους, οικονομικά οφέλη;

4. Διαβάζετε μονάχα ό,τι μοιράζεται από το περίσσευμα της καρδιάς, διακρίνοντας την ουσία του, την ηθική ποιότητά του, το όφελος και την χρησιμότητά του. Δεχθείτε το δώρο ακόμα κι αν δεν το έχετε ανάγκη.

5. Μην διαβάζετε ποτέ αυτά που εξαργυρώνουν οι άλλοι. Τους λείπει η βασική ουσία. Τους λείπει η ηθική ποιότητα. Είναι άδειες πληροφορίες, αποδυναμωμένες από την ζωντάνια της αληθινής επικοινωνίας. Και τελικά σας δηλητηριάζουν ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνετε.

6. Η Αλήθεια, η Ηθική, η Ορθή κρίση κι η Πρακτική χρησιμότητα πρέπει να είναι το μέτρο της διάκρισης των πραγμάτων. Προσέχετε από που πίνετε. Προσέχετε τι τρώτε. Ο ανθρώπινος πολιτισμός είναι ηθικά άρρωστος και οι άνθρωποι, συχνά, σας καθοδηγούν σε λανθασμένες κατευθύνσεις.

7. Η Αλήθεια Είναι Ολοφάνερη. Τελείως Απλή μέσα στην Φυσικότητά της. Ανοιχτή. Ελεύθερη και τελείως δωρεάν. Ό,τι δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά είναι κατασκευασμένη αλήθεια, ψέμα των ανθρώπων. Προσέχετε πως βαδίζετε. Προσέχετε που κατευθύνεστε.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΝΤΑΡΜΑ

ΝΤΑΡΜΑ
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~