OM

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ

Κυριακή, 10 Απριλίου 2016

Η Θεία Ενότητα
Εδώ και χιλιάδες χρόνια (όσο πάμε πίσω στην ιστορία) το Πραγματικό Αντικείμενο της Εσωτερικής Γνώσης, και της Εσωτερικής Παράδοσης, και το Αληθινό Περιεχόμενο κάθε Βιωματικής Θεολογίας, είναι η Πραγματικότητα, η Θεία Ενότητα, η Ενότητα του Όντος, η Παγκόσμια Συνείδηση. Μια Κατάσταση Επίγνωσης (Πλήρως Αφυπνισμένης Συνείδησης) που Βιώνει την Αληθινή Ύπαρξη, σαν μια Ενότητα. Μια Απεριόριστη Ύπαρξη, Χωρίς Όρους και Όρια, πέρα από τον χρόνο, ένα Αιώνιο Παρόν που Ανανεώνεται (σαν Αίσθηση Ύπαρξης και Ζωής) Χωρίς να Αλλοιώνεται. Μια Αιώνια Παρουσία, πέρα από όλα τα φαινόμενα.
Αυτή η Κατάσταση Συνείδησης, η Παγκόσμια Συνείδηση της Ενότητας του Όντος, δεν είναι κάτι ξεχωριστό από «εμάς», δεν είναι κάτι που πρέπει να πραγματοποιήσουμε. Αντίθετα είναι Μέσα μας. Είναι η «Καρδιά» της Ύπαρξης, της ύπαρξής μας. Είναι το Απέραντο Βάθος της Κατανόησής μας, που μας Αποκαλύπτει την Αληθινή Ουσία μας, όταν «απομακρύνονται» οι αυταπάτες μας και διαλύονται όλοι οι «περιορισμοί» που κατασκευάζει η αντίληψη,  όλες οι ανοησίες που φτιάχνουμε με την σκέψη και την άγνοιά μας. Στον απέραντο χώρο της άγνοιάς μας θεωρούμε σαν γνώση το λιγοστό που συλλαμβάνουμε και μέσω αυτού θέλουμε να ερμηνεύσουμε τα πάντα. Έτσι χτίζουμε φαντασιώσεις, κοσμοαντιλήψεις, κοσμοθεωρίες, θεολογίες και φιλοσοφίες.
Αν παραμερίζαμε αυτή την ανόητη μωροπιστία μας που αγκαλιάζει το σύμπαν και ησυχάζαμε και σιωπούσαμε θα αφουγκραζόμασταν την Ζωή Μέσα μας, την Πραγματικότητα, την Ενότητα του Όντος, την Θεία Ενότητα, που είναι πέρα από τις ανόητες δραστηριότητές μας, πέρα από τα φαινόμενα όπως τα συλλαμβάνει η περιορισμένη αντίληψή μας.
Η Αλήθεια Βρίσκεται στην Άμεση Επαφή με την Πραγματικότητα, με την Αληθινή Ύπαρξη Μέσα μας, με την Ζωή που Ζούμε κι όχι σε όλα αυτά που σκεφτόμαστε και φανταζόμαστε.
Όλοι οι Μεγάλοι Μύστες, ο Βούδας, ο Ιησούς, Ένοιωσαν Μέσα τους την Απόλυτη Ενότητα του Όντος, πέρα από αντιλήψεις, εαυτούς, εγώ, διαχωρισμούς κι αυταπάτες. Δεν Υπάρχει Παρά Μόνο Μία Πραγματικότητα. Αυτή η Πραγματικότητα είναι ο Θεός, ο Βούδας, ο Ιησούς, εγώ, εσύ, ο καθένας. Αντίθετα δεν είναι Πραγματικότητα η κάθε περιορισμένη αντίληψη που δημιουργεί διαχωρισμό από την Μία Πραγματικότητα.
Αυτός που ξεπερνά τις απατηλές αντιλήψεις βρίσκεται στον Χώρο της Αληθινής Ύπαρξης, της Πραγματικής Ζωής, στον Απεριόριστο Χώρο της Αιωνιότητας, της Άχρονης Παρουσίας, πέρα από όλα τα φαινόμενα. Αυτή η Συνείδηση, που είναι η Αληθινή Συνείδηση Ενυπάρχει Αυτούσια και Πλήρης Παντού, «Μέσα» σε όλα, ακόμα και «μέσα» στο μόριο της σκόνης, ακόμα και «μέσα» στο ασύλληπτο τίποτα, πέρα από τις απατηλές εξωτερικές όψεις, Υπάρχει από Πάντα. Δεν Αποκαλύπτεται δεν πραγματοποιείται. Απλά Κατανοείται, όταν σβήνουν τα σύννεφα της αυταπάτης σαν ο Ήλιος της Αιωνιότητας, το Υπέρλαμπρο Φως από το Οποίο «Φτιάχτηκαν» Όλα. Το λάθος δεν είναι ότι το Φως Αλλοιώθηκε ή Κρύφτηκε. Το λάθος είναι ότι η περιορισμένη αντίληψη βλέπει απλά τα Παιχνιδίσματα του Φωτός μέσα στο Απόλυτο Τίποτα, τις σκιές, και συλλαμβάνει όλες αυτές τις εναλλαγές σαν πραγματικές υπάρξεις. Όλα Είναι Φως κι Απουσία Φωτός μέσα στην Αντίληψη, Αντιλήψεις, Φαινόμενα.
Η Άγνοια εκλαμβάνει τα αντιληπτικά φαινόμενα σαν πραγματικά γεγονότα, προσκολλάται σε αυτά, δένεται με επιθυμίες, διψά για την απατηλή ζωή των φαινομένων και διαρκώς προσπαθεί να πραγματοποιήσει την Αιωνιότητα (που Είναι η Αληθινή Φύση μας) μέσα στις σκιές. Αργά ή γρήγορα η Κατανόηση θα αποκαταστήσει την Αλήθεια.
Δεν μιλάμε συνεπώς, στην Εσωτερική Παράδοση, για Αληθινή Δημιουργία, για πραγματικό διαχωρισμό από την Ουσία, για πραγματική ατομική ύπαρξη, για ατομική εξέλιξη και ατομική φώτιση. Μέσα στο Άπειρο της Αλήθειας, στην Χωρίς Όρια Πραγματικότητα, δεν «επιβιώνει» κανένας περιορισμός, κανένα ον, κανένα εγώ. Οι Αληθινοί Λάτρες του Βούδα δεν γνωρίζουν Κανένα Βούδα. Κι οι Αληθινοί Προσκυνητές του Ιησού δεν βρίσκουν Κανένα Ιησού να προσκυνήσουν. Όλα Είναι Αυτό που Υπάρχει Εξαρχής και για Πάντα πέρα από τις αυταπάτες και τα φαινόμενα.
Η Εμπειρία της Θείας Ενότητας, η Παγκόσμια Συνείδηση είναι συνεπώς η Πραγματικότητα που Βιώνουμε όταν σβήνουν οι αυταπάτες κι όχι κάτι που πραγματοποιεί η περιορισμένη συνείδηση, μια εξέλιξη της ατομικής συνείδησης, ή η υπέρβαση της συνηθισμένης ανθρώπινης κατάστασης. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να ζήσουμε, περνώντας το κατώφλι της άγνοιας και της αυταπάτης στο Αιώνιο Παρόν που Είναι Πάντα Εδώ (όπου κι αν νομίζει ότι βρίσκεται η περιορισμένη συνείδηση). Όλα αυτά δεν είναι θεωρίες, ούτε βάση για κάποια διδασκαλία. Την Ζωή την ζούμε. Όλα τα άλλα είναι απλά σχόλια της φαντασίας.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Απευθυνόμαστε σε αυτούς που είναι γνήσιοι και πολιτισμένοι άνθρωποι. Προσέχετε τι διαβάζετε και πως διαβάζετε. Τα άρθρα που διαβάζετε πρέπει να είναι ενυπόγραφα. Πρέπει ο συντάκτης του κειμένου όχι μόνο να υπογράφει όσα λέει αλλά επίσης να μπορεί να τα υποστηρίξει. Μην διαβάζετε ανθρώπους που απλά ανεβάζουν κάτι στο Δίκτυο, κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία. Μην διαβάζετε ανθρώπους που δημοσιεύουν κλεμμένα κείμενα για να εντυπωσιάσουν επειδή είναι ανίκανοι να δημοσιεύσουν μια πρωτότυπη εργασία. Σε κάθε περίπτωση ένα γνήσιο άρθρο πρέπει να είναι ενυπόγραφο

Προσέχετε όταν διαβάζετε. Όταν διαβάζετε κάτι αναρωτηθείτε απλά κάποια βασικά, κάποια στοιχειώδη, πράγματα:

1. Ποιος μιλά; Από ποια θέση μιλά; Έχει φυσική εμπειρία αυτών που λέει;

2. Τι ηθικές προϋποθέσεις και τι ηθικές προθέσεις έχει; Τι επιδιώκει;

3. Μοιράζεται από την εμπειρία του; Ή εξαργυρώνει τα υπάρχοντά του, τις γνώσεις του, τις πληροφορίες του, οτιδήποτε, για εξουσία, επιβολή στους άλλους, οικονομικά οφέλη;

4. Διαβάζετε μονάχα ό,τι μοιράζεται από το περίσσευμα της καρδιάς, διακρίνοντας την ουσία του, την ηθική ποιότητά του, το όφελος και την χρησιμότητά του. Δεχθείτε το δώρο ακόμα κι αν δεν το έχετε ανάγκη.

5. Μην διαβάζετε ποτέ αυτά που εξαργυρώνουν οι άλλοι. Τους λείπει η βασική ουσία. Τους λείπει η ηθική ποιότητα. Είναι άδειες πληροφορίες, αποδυναμωμένες από την ζωντάνια της αληθινής επικοινωνίας. Και τελικά σας δηλητηριάζουν ακόμα κι αν δεν το καταλαβαίνετε.

6. Η Αλήθεια, η Ηθική, η Ορθή κρίση κι η Πρακτική χρησιμότητα πρέπει να είναι το μέτρο της διάκρισης των πραγμάτων. Προσέχετε από που πίνετε. Προσέχετε τι τρώτε. Ο ανθρώπινος πολιτισμός είναι ηθικά άρρωστος και οι άνθρωποι, συχνά, σας καθοδηγούν σε λανθασμένες κατευθύνσεις.

7. Η Αλήθεια Είναι Ολοφάνερη. Τελείως Απλή μέσα στην Φυσικότητά της. Ανοιχτή. Ελεύθερη και τελείως δωρεάν. Ό,τι δεν έχει αυτά τα χαρακτηριστικά είναι κατασκευασμένη αλήθεια, ψέμα των ανθρώπων. Προσέχετε πως βαδίζετε. Προσέχετε που κατευθύνεστε.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΝΤΑΡΜΑ

ΝΤΑΡΜΑ
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~